روانشناسي

 
 
لكنت زبان در كودكان ✔️ درمان قطعي و تشخيص روانشناسي
|

لكنت زبان در كودكان يك اختلال گفتاري است كه باعث تكرار، كشش يا وقفه در گفتار مي‌شود. اين اختلال مي‌تواند در هر سني ايجاد شود، اما بيشتر در كودكان بين ۲ تا ۴ سالگي شروع مي‌شود.

در برخي موارد، داروهاي ضد افسردگي يا ضد اضطراب نيز ممكن است براي درمان لكنت زبان در كودكان استفاده شوند. اين داروها معمولاً فقط در مواردي استفاده مي‌شوند كه درمان‌هاي گفتار درماني موثر نبوده‌اند.

لكنت زبان در كودكان
يكي از مسائل و مشكلات خاص دوران كودكي اختلالات و نارواني­هاي گفتاري است كه از جمله شايع­ترين آنها مي­توان از لكنت زبان نام برد. بر طبق چهارمين راهنماي تشخيصي و آماري بيماري­هاي رواني، لكنت زبان نوعي آشفتگي و اختلال در رواني گفتار است كه به صورت تكرار صداها، كشش صداها، قطع­رواني كلام، تكرار كلمات، مكث بين واژه­ها، ناموزوني تكلم و جايگزين كردن واژه ها به منظور جلوگيري از كشش صداها در بين كودكان و نوجوانان مشاهده مي­شود.

اغلب كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند، مي­دانند كه چه مي­خواهند بگويند و شايد بارها نيز آن را تمرين وتكرار كرده­اند. ولي به­ راحتي و در شرايطي خاص قادر به بيان آن نمي­باشند. آنان براي اين­كه بتوانند فشار حاصله از وقفه ­هاي غيرارادي كلام­شان را كاهش دهند، دچار پريشاني و آَشفتگي مي­شوند و سعي دارند با تلاش و كلنجار بسيار حرف خودشان را بزنند.

 

علل لكنت زبان
علت دقيق لكنت زبان هنوز به طور كامل شناخته نشده است، اما عوامل مختلفي در ايجاد آن نقش دارند، از جمله:

عوامل ژنتيكي: لكنت زبان در خانواده‌ها ارثي است.
عوامل محيطي: عوامل محيطي مانند استرس، اضطراب يا ضربه عاطفي مي‌توانند باعث تشديد لكنت زبان شوند.
عوامل عصبي: برخي از تحقيقات نشان مي‌دهند كه لكنت زبان ممكن است با اختلال در عملكرد مغز مرتبط باشد.
همانطور كه هيچ دوكودكي كاملاً شبيه به هم نمي­باشند، لكنت نيز در همۀ كودكان به يك شكل نمي­باشد. درگروهي از كودكان لكنت همراه با اضطراب، فشارهاي عصبي، تيك­هاي جسماني، تغيير حالات چهره و حتي گريۀ كودك است و در گروهي ديگر، لكنت موجب ناتوانايي هاي شديد ارتباطي درآنان مي­شود. لكنت در بين­كودكان خردسال، ناپايدار وگذراست و مي­تواند از يك روز به روز ديگر و از يك موقعيت تا موقعيت ديگر تغيير كند.

پيشنهاد مشاور: درمان لكنت زبان كودك

لكنت زبان در كودكان باعث آسيب هاي زيادي در آينده كودك مي شود. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضميني بهبود دهد. براي صحبت با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

ميزان شيوع لكنت زبان
ميزان شيوع لكنت زبان در بين كودكان تقريباً ۵ درصد است و معمولاً تا سنين جواني، ۸۰-۵۰ درصد اين افراد با رسيدگي و درمان­ به موقع بهبود پيدا مي­كنند. هم­چنين لكنت زبان در بين پسرها ۵-۴ برابر دخترهاست و سير بيماري نيز در بين پسرها طولاني­تر است.

به­ طوركلي، اغلب مشكلات­ گفتاري در سنين ۵-۲ سالگي (يعني زماني كه كودكان در حال فراگيري مهارتهاي كلامي گوناگون، استفاده از لغات جديد، به­كارگيري جملات طولاني­تر، صحبت در ميان جمع و بيان نظرات و افكارشان هستند) و ۷-۵ سالگي (يعني زمان آغاز مدرسه، برانگيختگي براي يادگيري و كنجكاوي، هيجان ناشي از كلاس و درس، كسب مهارتهاي اجتماعي و ورود به اجتماع بزرگ­تر هستند) ،آغاز مي­شود.


لكنت زبان در كودكان

تشخيص
اغلب كودكان در ۱۵-۱۲ ماهگي شروع به صحبت­كردن مي­كنند ­و در ۲۴-۱۸ ماهگي با ساختارهاي دستوري صحبت مي­كنند. كودكاني كه لكنت دارند، ميانگين زمان گفتارشان پايين است و تكلم را ديرتر آغاز مي­كنند. اين­گونه كودكان الزاماً درساير مهارتهاي رشدي خود كند نيستند. پژوهشگران طي تحقيقي دريافتند كودكان مبتلا به لكنت از تعداد بيشتري ازگفته­ هاي تك واژگاني استفاده مي­كردند.

ساختارهاي سادۀ دستوري رابه كار مي­بردند
اشتباهات دستوري بيشتري داشتند.
اشتباهات بيشتري در توليد اصوات داشتند.
در مقايسه با كودكان سالم ۲ ماه تأخير رشد كلامي داشتند.
تشخيص لكنت زبان در مراحل اوليه بسيار مشكل است؛ زيرا اغلب كودكان خردسال بدون اينكه هيچ مشكل و يا زمينه­اي براي گسيختگي هاي گفتاري داشته باشند. علائمي از لكنت زبان دارند. گروهي از آنها چندان به اين مشكل خود اهميت نمي­دهند واگر چند بار هم نتوانند كلمه­اي را به درستي بيان كنند. هيچ ناراحت نمي­شوند.

درحالي­كه گروهي ديگر، كمترين گرفتگي زبان تأثيري عميق بر رفتارهاي اجتماعي آنان مي­گذارد و سخت تلاش مي­كنند تا لغات و واژگان را به درستي بيان كنند. در نهايت نيز از اين­كه نمي­توانند آن­طور كه مي­خواهند صحبت­كنند، دچار نا­اميدي و ناكامي مي­شوند. شدت لكنت زبان دركودكان مي­تواند از حادترين تا كمترين حالات متغير باشد. متخصصان گفتاردرماني براي تشخيص و شناسايي كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند، به علائم زير توجه مي­كنند؛

تكرار صداها و هجاها (مثل، من من ، من من ،او او او )

كشش يا امتداد دادن صداها (مثل تكرار صدايي مممم ماما، تكرار ه يجايي مامامامان)

در ميان اندازي
مكث درون واژه­ ها
انسداد قابل شنيدن و ناملفوظ (مكث­هاي پر و خالي)
جايگزين كردن برخي لغات به­منظور عدم گفتن كلمات مشكل
تكرار واژه­ هاي تك هجايي
انجام حركات اضافي مثل، چشمك زدن، تيك، لرزش فك­ها و لب و دهان
بيان واژه­هاي مشكل كه با تنش فيزيكي ادا مي­شوند.
تمام موارد فوق علائم لكنت زبان هستند و چنان­چه والدين، مربيان و نزديكان تصور مي­كنند كودكي با اين خصوصيات صحبت مي­كند،بهتر است با اتخاذ روش­هاي مناسبي درصدد بهبود او برآيند و اجازه ندهند لكنت در او سال­هاطول بكشد؛ زيرا گفتن اين جمله كه خودش خوب خواهد شد مشكلي از كودك حل نمي­كند.

 

لكنت زبان در كودكان ۳ ساله
علت دقيق لكنت زبان در كودكان ۳ ساله هنوز به طور كامل مشخص نيست، اما عوامل مختلفي در بروز آن دخيل هستند. از جمله اين عوامل مي توان به موارد زير اشاره كرد:

عوامل ژنتيكي: سابقه خانوادگي لكنت زبان يكي از عوامل خطرناك براي بروز اين اختلال در كودكان است.


رشد عصبي: برخي كارشناسان معتقدند كه لكنت زبان ممكن است ناشي از اختلال در رشد عصبي باشد.
عوامل محيطي: برخي از عوامل محيطي مانند استرس، فشار يا اضطراب نيز مي توانند در بروز لكنت زبان نقش داشته باشند.
درمان لكنت زبان در كودكان ۳ ساله معمولاً با گفتاردرماني انجام مي شود. هدف از گفتاردرماني در اين كودكان، كمك به آنها براي بهبود مهارت هاي زباني و گفتاري و كاهش علائم لكنت زبان است. روش هاي مختلفي براي درمان لكنت زبان در كودكان ۳ ساله وجود دارد، اما برخي از روش هاي متداول عبارتند از:

روش هاي رفتاري: اين روش ها بر تغيير رفتارهاي كودك در هنگام صحبت تمركز دارند.
روش هاي شناختي-رفتاري: اين روش ها بر تغيير افكار و باورهاي كودك در مورد لكنت زبان تمركز دارند.
روش هاي گفتاري: اين روش ها بر بهبود مهارت هاي زباني و گفتاري كودك تمركز دارند.
لكنت زبان در كودكان باعث آسيب هاي زيادي در آينده كودك مي شود و بايد سريعا درمان شود. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضميني بهبود دهد. براي صحبت با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

لكنت زبان ناگهاني در كودك ۴ ساله
در لكنت زبان در كودكان ۴ ساله ني ني سايت مهم است كه با يك متخصص گفتار درماني مشورت كنيد. متخصص گفتار درماني مي تواند علت لكنت زبان كودك شما را تشخيص دهد و درمان مناسب را براي او تجويز كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-لكنت زبان در كودكان ✔️ درمان قطعي و تشخيص روانشناسي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/1 
زمان : ۱۶
درمان سريع لكنت زبان كودكان
|

درمان سريع لكنت زبان كودكان چيست؟ لكنت زبان بين ١٨ تا ٢۴ ماهگي شروع شود اما اين امكان وجود دارد كه كودكان كمي ديرتر در حدود سه سال و نيمي به مدت كوتاهي لكنت زبان را تجربه كنند. لكنت زبان دلايل زيادي ميتواند داشته باشد كه يكي از دلايل اصلي آن سختگيري والدين يا توقع و انتظارات بالا آن ها از كودكان است.

افراد در هر سني مي توانند لكنت را تجربه كنند اما بكودكاني كه در حال يادگيري زبان هستند بيش تر به آن دچار مي شوند. علاوه بر اين احتمال لكنت در پسرها بيشتر از دختران است.

درمان سريع لكنت زبان كودكان
با وجود پيشرفت‌هايي در دانش و درك ما از لكنت، متاسفانه هيچ درماني يا دارويي وجود ندارد كه بتواند لكنت را به طور مشخص “درمان” كند. با اين حال، درمان سريع لكنت زبان كودكان مي تواند از ادامه لكنت تا بزرگسالي جلوگيري كند.

براي كودكان بزرگتر و بزرگسالان، درمان بر مديريت لكنت تمركز دارد. گفتاردرمانگر به كودكان كمك مي كند در مدرسه، محل كار و محيط هاي اجتماعي احساس تنش كمتري داشته باشند و آزادانه تر صحبت كنند.

درمان لكنت زبان كودكان در خانه
يكي از بهترين ابزارهايي كه كودكان براي مديريت لكنت نياز دارند، كمك شما مي باشد. بنابراين مراقب آن ها. مطالعات متعدد نشان مي دهد كه مراقبان نقش اساسي در كمك به فرزندشان در كاهش لكنت دارند. كارهاي زير به شما كمك مي كند تا لكنت كودك خود را كاهش دهيد:


درمان سريع لكنت زبان كودكان
۱.دور نگه داشتن
اولين قدم اين است مدتي كودك را از محيط هايي كه ممكن است او را مورد تمسخر قرار دهند به مدت دو هفته دور نگه داشت.

۲. عدم توجه
در طول اين دو هفته بهتر است رفتار شما به گونه ايي باشد كه توجه خاصي به لكنت زبان فرزندتان داده نشود. وقتي زبان او ميگيرد، به چشم هايش زل نزنيد، نشان ندهيد منتظر، ناراحت يا دستپاچه هستيد، به حرف زدن او كمك نكيند و جملات او را كامل نكنيد. با او مانند هميشه رفتار كنيد.

۳. به ديگران بگوييد
با اعضاي فاميل و دوستان خود كه مجبور به رفت و آمديد صحبت كنيد و از آن ها بخواهيد به روش بالا با فرزندتان برخورد كنند.

۴. احساس امنيت
اگر فرزندتان به دليل اتفاق خاصي دچار لكنت شده است به او كمك كنيد احساس امنيت و آرامش داشته باشد، با اين كار به او كمك مي كند تا استرس نداشته باشد و به هرشكلي كه مي خواهد ارتباط برقرار كند.

۵. با هم آواز بخوانيد
كلمات آهنگين و داراي ريتم آرام، به لكنت كودكان بسيار كمك ميكند مخصوصا زماني كه با آهنگ همراه باشد.

۶. رقص
به او بياموزيد همراه موسيقي، كف پاي خود را آرام روي زمين بزند و با آهنگ همراه شود. تكان پايش حواس كودك را از حرف زدن منحرف ميكند و كودك احساس فشار رواني كمتري خواهد داشت.

۷. متخصص كودكان
بسياري از اوقات مشكلات كودكان دلايل رواني دارد و به دلايل مختلف ايجاد مي شود كه روانشناس كودك مي تواند به حل اين تعارضات كمك كند.

۸. جملات مثبت
اگرچه جملاتي مانند “نفس عميق بكش” يا “آهسته تر” ممكن است به نظر شما كمك كننده باشد، اما مي تواند كودكان را ناراحت كند يا باعث شود كه متوجه مشكل خود در تكلم شود.

۹. از صحبت با فرزندتان در مورد لكنت نترسيد.
اگر كودك شما سوالي مي پرسد يا ابراز نگراني مي كند، به او كمك كنيد تا بفهمد كه اختلالات گفتاري طبيعي است و بسياري از مردم تا حدي آن را تجربه مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان سريع لكنت زبان كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/7 
زمان : ۱۰
[ ]